Begrijp hoe omega-3 jouw geheugen kan versterken

Begrijp hoe omega-3 jouw geheugen kan versterken

Naarmate we ouder worden, merken we allemaal enkele veranderingen in ons geheugen op. Veel mensen noemen dit ‘senioritis’ of verwijzen naar deze vergeetachtige incidenten als ‘senior-momenten’. Maar dingen vergeten heeft eigenlijk weinig met leeftijd te maken. In werkelijkheid heeft het veel meer te maken met voeding.

Er zijn veel redenen waarom je naarmate je ouder wordt steeds vergeetachtiger wordt. Veel hiervan hebben te maken met je omgeving. Als kind word je gestimuleerd door de wereld om je heen, maar je hebt ook veel aandacht nodig omdat je voortdurend wordt blootgesteld aan nieuwe dingen. Als gevolg hiervan is je geheugen voor deze dingen over het algemeen vrij nauwkeurig. Volwassenen worden ook vanuit alle hoeken gebombardeerd met informatie. Deze informatie kan echter te maken hebben met werk, ouderschapsvereisten en verantwoordelijkheden of andere dagelijkse problemen in het leven. Daarom moet je van minuut tot minuut adequaat op veel verschillende soorten informatie reageren. Dit kan tot problemen met het geheugen leiden, omdat je niet in staat bent om je op al deze problemen tegelijk te concentreren.

Stress kan ook geheugenproblemen veroorzaken. Dit komt omdat stress voorkomt dat je je kunt focussen. Als je je zorgen maakt over iets, kan dat onderwerp de andere dingen waar je op zou moeten letten verdringen. Het resultaat is vergeetachtigheid.

Gelukkig is er een oplossing die zich rechtstreeks bezighoudt met de problemen van stress en overstimulatie. Deze oplossing is om ervoor te zorgen dat je genoeg omega-3 krijgt. Als je lichaam een ​​goede voorraad omega-3 vetzuren heeft, kunnen je hersenen beter veel informatie tegelijkertijd verwerken. Als je echter een tekort omega-3-vetzuren hebt, kun je ernstige geheugenstoornissen ervaren omdat jouw hersenen de druk van alle informatie, die je dagelijks opneemt, niet aankunnen.

Om dit tekort te verhelpen, kun je eenvoudig dagelijks een omega 3-supplement aan je voedingsschema toevoegen. De beste omega-3 supplementen zijn gemaakt van zalmolie, welke superieur is aan visolie op basis van tonijn en makreel en zijn moleculair geoptimaliseerd om onaangename bijwerkingen, zoals een geur van vis en lichaamsgeur, te voorkomen. Lees op https://blokpil.nl/ meer over dit soort omega-3 visoliesupplement.

Comments are closed.