Natuurlijke remedies tegen chronisch vermoeidheid syndroom

Natuurlijke remedies tegen chronisch vermoeidheid syndroom

Vermoeidheid is een normaal verschijnsel. De meeste mensen ervaren vermoeidheid vooral na inspannende activiteiten. Deze vermoeidheid volgt op inspanning. Het gevoel van uitputting is meestal weg na het nemen van voldoende rust.

Mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom lijden gedurende lange tijd, meestal meer dan zes maanden, aan vermoeidheid. Daarnaast hebben patiënten last van andere aandoeningen.

Hoewel de exacte oorzaak van chronisch vermoeidheidssyndroom of CVS moeilijk te bepalen is, wordt aangenomen dat een virale infectie mede de oorzaak kan zijn. Mensen met CVS vertonen vaak symptomen die ook voorkomen bij virale infecties zoals griep: keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, enzovoorts.

CVS genezen

Er is geen genezing mogelijk voor de oorzaak van chronische vermoeidheidssyndroom. Antibiotica werkt bijvoorbeeld niet tegen deze aandoening. Net als bij veel andere virale infecties, zoals een aantal SOA, bestaat de behandeling voornamelijk uit het stimuleren en versterken van het immuunsysteem.

slapen
Natuurlijke remedies bij CVS

Het is één van de beste manieren om ten minste enkele van de symptomen te verlichten. De volgende natuurlijke remedies zijn sterk aanbevolen voor patiënten die lijden aan chronische vermoeidheid.

  1. Eet meer groenten en fruit; een voedzame en evenwichtige voeding is een uitstekende manier om de gezondheid te behouden en de strijd aan te gaan tegen ziekten. Door het eten van meer groene bladgroenten en fruit wordt het lichaam gevoed met vitaminen en mineralen die het immuunsysteem versterken.
  2. Eet meer hoogwaardige eiwitten; vis, noten en kip zijn goede bronnen van hoogwaardige eiwitten. Deze producten zijn laag in verzadigd vet en zorgen voor een goede gezondheid van het lichaam. Vis en (in mindere mate) kip zijn ook goede bronnen van omega 3, 6 en 9.
  3. Drink water; Het lichaam bestaat voor 70% uit water. Het drinken van 8 tot 10 glazen water helpt het lichaam te reinigen en te hydrateren.
  4. Eet meer knoflook en ui; beide bolgewassen staan bekend om hun virus-remmende capaciteiten. Knoflook en ui kunnen rauw gegeten worden, maar u kunt ze ook koken (bijvoorbeeld verwerkt in soep) of roerbakken. Houd je niet van de smaak van knoflook of ui, dan kunnen supplementen als alternatief worden gebruikt.
  5. Beweeg regelmatig; voeg oefeningen en andere fysieke activiteiten toe aan uw dagelijkse routine. Dit kan wonderen doen. Chronische vermoeidheid betekent niet dat je de hele dag rust nodig hebt. Mensen met CVS zijn vaak lusteloos en snel moe. Om te vechten tegen toenemende vermoeidheid, en conditie op te bouwen, is het belangrijk lichamelijk actief te zijn. Het doen van 15 tot 30 minuten aan milde lichaamsbeweging en nog eens 30 minuten krachtige fysieke activiteiten, zoals aerobics, zwemmen en stevig wandelen, kan helpen uw lichaam sterker te maken en conditie op peil te houden of te verbeteren.Stretchen en andere ontspanningsoefeningen kunnen helpen stress, die chronische vermoeidheid intensiveert, onder controle te houden. Raadpleeg uw arts voordat u met een bewegingsroutine start. Er zijn situaties bekend waarbij beweging, of het onjuist opbouwen daarvan, averechts werkt.
  6. Neem kruidensupplementen; er zijn verschillende kruidengeneesmiddelen die u kunt nemen om te helpen om de symptomen van chronisch vermoeidheidssyndroom onder controle te krijgen. Echinaceawortel staat erom bekend dat het helpt bij het het versterken van het immuunsysteem. Het is verkrijgbaar in tabletten / capsulevorm en als thee. Ginseng wortel zou de vitaliteit herstellen en het energieniveau verhogen. Zoethout, karmozijnbes en goudzegel kunnen ook nuttig zijn bij de bestrijding van chronisch vermoeidheidssyndroom.